Pénzügy

Díjat nyert az UniCredit

unicredit (Array)
unicredit (Array)

A Global Finance magazin szerint ez a bank lett Közép- és Kelet-Európa legjobb alletétkezelője. 

A világ legjobb alletétkezelő bankjairól készült 2015-ös felmérésében (World’s Best Sub-Custodian Banks 2015) a Global Finance magazin díjjal ismerte el az UniCredit Közép- és Kelet-Európában nyújtott teljesítményét. Az amerikai pénzügyi magazin ugyanis az UniCreditet választotta Közép- és Kelet-Európa legjobb alletétkezelő bankjának. Emellett az UniCredit Ausztriában, Bulgáriában, Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban, Szerbiában, Szlovéniában és Ukrajnában is az első helyen végzett.

Angelo Rizzuti, a Global Transaction Banking (GTB) helyettes vezetője így nyilatkozott: „Büszkék vagyunk erre a rangos nemzetközi díjra, amely egyszerre ismeri el csapatunk kiváló teljesítményét és igazolja, hogy megbízható alletétkezelő bankként állunk ügyfeleink rendelkezésére. Az UniCredit nemzetközi hálózata és széles körű szolgáltatásai révén egyedülálló, határokon átnyúló előnyöket kínálunk vállalati ügyfeleink részére.”

Paolo Spada, a CEE GTB vezetője hozzátette: „Az újabb siker, melyet a Global Finance felmérése alapján értünk el oly sok közép- és kelet-európai országban, határozottan visszaigazolja, hogy egyenletesen magas színvonalú szolgáltatásokat tudunk nyújtani megfelelve a gyorsan változó ügyféligényeknek és piaci követelményeknek.”

A Global Finance szerkesztőbizottsága piackutatási eredmények, valamint szakértői és banki forrásokból származó információk alapján választotta ki a győzteseket azon pénzintézetek közül, amelyek megbízhatóan a legjobb szolgáltatásokat nyújtják globális letétkezelő bankok számára a helyi piacokon és az egyes régiókban. Az értékelési szempontok közé tartozott az ügyfélkapcsolatok és a szolgáltatások minősége, a versenyképes árazás, a kivételes ügyek zökkenőmentes kezelése, az informatikai rendszerek által nyújtott támogatás és az elszámolást követő egyéb szolgáltatások minősége, az üzletmenet-folytonossági tervek rendelkezésre állása, valamint a helyi jogszabályok és gyakorlatok ismerete.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik