Pénzügy

Banki elszámolás után – ne csodálkozzon, ha önnek sem lett könnyebb

hitel-torlesztes(210x140).jpg (Array)
hitel-torlesztes(210x140).jpg (Array)

Összességében többségben lehetnek azok a hitelesek, akiknél nem, vagy nem jelentősen csökkent a törlesztőrészlet.

Noha a vízcsapból is az folyik, hogy a banki elszámolás után a hitelesek többségének kevesebbet kell fizetnie, mint korábban, az Azénpénzem.hu kiderítette, hogy valójában ez a kisebbségre igaz. Hogyan?

Számoltak

Abból indultak ki, hogy a Bankszövetség adatai szerint a speciális esetektől megtisztított, vagyis normál módon törlesztő devizaalapú ingatlanhiteles ügyfelek 82 százalékánál jelentősen csökkent a havi törlesztőrészlet. (16 százalékuknál a változás nem volt jelentős, két százaléknál pedig nőtt a havi fizetendő összeg.) Kértek egy pontosítást, mégis mennyien lehettek a normál módon fizetők, de nem kaptak egyértelmű választ. Így aztán kiszámolták, és arra jutottak, hogy a 454 ezer devizaalapú ingatlanhitelesből mindössze 200-220 ezer lehetett a „normál”, tehát ha az ő 82 százalékuknál csökkent jelentősen a törlesztőrészlet, akkor csak az összes hiteles 36-40 százalékáról mondható el ez. Vagyis azok vannak kisebbségben, akiknél látványos a tehercsökkenés.

Ha kíváncsi, ehhez képest hogyan jártak az árfolyamgátasok, és kik azok, akik többet fizethetnek, mint korábban, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik