Pénzügy

Öt tonna tojás érkezett EKÁER szám nélkül Szlovákiából

tojás (Array)
tojás (Array)

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) EKÁER csoportjának munkatársai egy öt tonna (kb. 80 ezer darab) tojást szállító teherautót ellenőriztek Rajka térségében. A szállítmány EKÁER számmal nem rendelkezett, ráadásul a címzett magyar cég már 2009-ben megszűnt.

Rajka térségében akadt fenn egy Szlovákiából Magyarországra érkező, öt tonna tojást szállító teherautó az EKÁER ellenőrzésen. A helyszínen a NAV járőrei megállapították, hogy a kockázatosnak minősülő tojásszállítmányhoz nem kértek EKÁER számot, ezért azonnal értesítették a győri EKÁER ügyeletet a címzett magyar cég kockázatelemzése céljából. A szlovák sofőr addig válaszolt tört magyarsággal a járőrök kérdéseire, míg nem vált számára világossá, hogy a tojásokat nem szállíthatja a megadott címre, ekkor hosszas telefonálásba kezdett és nem adott további érdemi információt.

Az EKÁER ügyelet megállapította, hogy a vevő egy 2009 májusában megszűnt cég, a szállítmány tulajdonosaként senki nem jelentkezett, így az, hogy ki várta ténylegesen az árut, eddig nem derült ki. A NAV értesítette a kormányhivatalt, amelynek helyszínre érkező munkatársai a meleg időjárás ellenére hűtés nélkül szállított tojásokat élelmiszerlánc-biztonsági szempontból hibás terméknek minősítették és megállapították, hogy ismeretlen eredetűek, ezért az igazolatlan szállítmányt megsemmisítették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik