Pénzügy

Népszerűbbek lettek a prémium üzemanyagok

tankolas(210x140).jpg (Array)
tankolas(210x140).jpg (Array)

Egy felmérés szerint a csökkenő árak mellett a kedvezőbb fogyasztás miatt választották többen a magasabb minőségű üzemanyagokat.

Tankoláskor egyre nagyobb arányban választják a prémium üzemanyagokat a vásárlók. Egy frissen készített felmérés alapján döntésüket a csökkenő árak mellett a magasabb minőségű termékek kínálta olyan előnyök is befolyásolják, mint az alacsonyabb fogyasztás, a dinamikusabb vezetési élmény és az alkatrészek kímélése.

Többet tankoltunk

Az üzemanyagárak 2014 második felében kezdődő csökkenése hatására többet tankoltak az autósok a Magyar Ásványolaj Szövetség adatai alapján: több mint 6 százalékkal nőtt az elmúlt évben értékesített üzemanyag mennyisége a korábbi évhez képest.

Ezen belül is kiugró azonban a prémium termékek iránti érdeklődés növekedése a szektorban: a prémium benzinekből tavaly 21,1 százalékkal, míg a gázolajakból 25,6 százalékkal vásároltak többet.

Ezért keresték jobban a prémiumot

A hazai LUKOIL töltőállomásokat üzemeltető Normbenz Magyarország Kft. által készíttetett lakossági felmérés eredményei alapján ebben a csökkenő árak mellett a prémium üzemanyagok kedvező megítélése is fontos szerepet játszik: minden második vásárló azért dönt a magasabb minőséget képviselő benzin vagy gázolaj mellett, mert tapasztalatai szerint ezek használatával kevesebbet fogyaszt a gépjármű.

A válaszadók 45 százaléka azt emelte ki, hogy kímélik az alkatrészeket a prémium üzemanyagok, így megéri tankoláskor inkább ezeket választani. Az autósok harmada a dinamikusabb vezetési élményt jelölte meg döntése okaként.

A prémium üzemanyagok iránti érdeklődés látványos növekedésében tehát a felmérés eredményei alapján a csökkenő ár mellett a minőség iránti fogyasztói elvárás is fontos szerepet játszik. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik