Pénzügy

Quaestor – fabatkát sem ér a 300 milliárdnyi vagyon

Quaestor(960x640).jpg (quaestor, )
Quaestor(960x640).jpg (quaestor, )

A cégcsoport tulajdonában hiába szerepel több száz milliárd forintos jövőértékű ingatlanvagyon, ez a becslés ugyanis már korábban is erősen megkérdőjelezhető volt.

A vagyon nagysága pedig tovább zsugorodhat, az ingatlanok ugyanis valójában csak annyit érnek, amennyiért a vevők megveszik őket. Az egyes elemeket ráadásul jelentős nagyságú hitelek terhelik, aminek visszafizetése után értékesítésükből csak a nyilvántartási érték töredéke maradhat, vagyis így olvadhat töredékére, pár milliárd forintra a hatalmas Quaestor-vagyon – írta a Portfolio.hu.

A Quaestor saját korábbi közlése szerint vagyona 300 milliárd forintot ér. A lap információi szerint különböző ingatlanjai közül azonban jó néhányra csak nagyon nehezen lehet majd vevőt találni, az eladás csak jelentős diszkont mellett mehet végbe. Ez azt jelenti, hogy mindössze pár száz millió forint folyhat be belőlük.

Akadnak ugyan az eszközállományon belül vélhetően jól értékesíthető ingatlanok is, ezeket azonban nagy hitel terheli, amelynek kifizetése után jelentősen csökkenhet a belőlük befolyó összeg.

Ha kíváncsi rá, melyek lehetnek a piacképesebb tételek, kattintson!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik