Pénzügy

Brókerbotrány – a tőzsdén még nincs negatív hatása

tozsde(210x140).jpg (tőzsde, )
tozsde(210x140).jpg (tőzsde, )

A Budapesti Értéktőzsde Zrt. vezérigazgatója szerint egyelőre nem érzékelhetők a brókerbotrányok közép- és hosszú távú hatásai, illetve azok negatív következményeit ellensúlyozza néhány kedvező fejlemény.

A Budapesti Értéktőzsde Zrt.(BÉT) vezérigazgatója szerint egyelőre nem érezhetők a brókerbbotrányok negatív hatásai, és vannak pozitív fejlemények is. Katona Zsolt a szerdai éves rendes közgyűlésen autóbbiak között említette, hogy emelkednek a részvényárak, javult a likviditás és Magyarország mindhárom nagy hitelminősítőnél már csak egy szinttel van a befektetésre ajánlott kategória alatt.

Nem érzi meg a BÉT

A vezérigazgató elmondta: a botrányok rányomják bélyegüket mind a tőzsde, mind pedig a magyar tőkepiac helyzetére. A Hungária Értékpapír Zrt.-re, a Quaestorra, és a Buda-Cashre utalva ugyanakkor hozzátette: ha ez a három cég kiesik a BÉT tagjai közül, azt a BÉT nem érzi meg, mivel a Buda-Casht leszámítva nem voltak jelentős tényezők a forgalmat illetően. Sokkal nagyobb veszélyt jelenthetnek a befektetői bizalomra a cégek pénzügyi nehézségei, a botrányok, ezért a befektetői bizalom mielőbbi helyreállításán kell dolgozni – jelezte Katona Zsolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik