Pénzügy

MNB: 36 ezer Quaestor-károsult van

Quaestor(960x640).jpg (quaestor, )
Quaestor(960x640).jpg (quaestor, )

A jegybank szerint az élő szerződések alapján ennyi ügyfélnek van jelenleg valamilyen értékpapírszámlája a cégnél.

Quaestor-kártalanítás

A Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt.-nél tevékenykedő felügyeleti biztos adatai szerint 32 ezren és nem többen vannak a Quaestor-kötvényesek, akár fiktív, akár valós kötvény van követelésük mögött – nyilatkozta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivője az MTI kérdésére.

A Quaestor brókercégénél – a kötvényesekkel együtt – ma összességében kb. 36 ezer ügyfélnek van értékpapírszámláján egyenleg. Vagyis ennyi az összes károsult. A felügyeleti biztos most egyezteti az általuk ismert, illetve az értékpapírcégnél nyilvántartott követeléseket.

A szóvivő légből kapottnak, a közvélemény megtévesztésére alkalmasnak nevezte azokat az egyes sajtóorgánumokban megjelent találgatásokat, amelyek szerint a Quaestor brókercégének ennél jóval több, akár 120 ezer ügyfele volna.

A hvg.hu is arról írt hétfőn, hogy 100-120 ezer Quaestor-ügyfélről lehetett hallani korábban. Binder István most azt mondta, a 120 ezres szám a Quaestor brókercégének nyilvántartása szerinti valaha volt összes ügyfelét tartalmazza, nem a jelenleg ténylegesen szerződéssel, élő értékpapírszámlával rendelkezőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik