Pénzügy

Hivatalosan is visszavette Tarsoly a Quaestor vezetését

eto park hotel (eto park hotel)
eto park hotel (eto park hotel)

Még azelőtt járt a cégbíróságon, hogy előzetesbe helyezték volna, a Quaestor Hrurira ellen viszont a mai napig nem indult meg a csődeljárás. Ugyanakkor minden leányvállalat vagyona zár alatt van.

Március 26-án zár alá helyezte a Nemzeti Nyomozóiroda a Quaestor leányvállalatainak összes vagyonát – írja a Népszabadság. 24 óra alatt harminc ingatlant, több mint harminc cég tulajdonrészét és több nagy értékű ingóságot foglalt le a rendőrség.

Ugyancsak március 26-tól ismét Tarsoly Csaba a Quaestor Zrt. vezérigazgatója és a Quaestor Invest Kft. ügyvezetését is átvette Orgován Bélától. Az utóbbi cégnek a felesége volt az ügyvezetője március 9-ig, akkor adták át Orgovánnak a cégvezetést. Bár a börtönviselt tápiósági férfi rövid ideig volt a cégek élén, de őt is felelősség terheli azért, ami ez idő alatt történt.

Kérdés, hogy mit ér a lefoglalt vagyon: lehet, hogy egy stadion milliárdokat ér, de nem valószínű, hogy bárki is meg akarná venni, ebből tehát nehéz lesz kifizetni a kötvényesek követeléseit.

Egyetlen cégnél nem tudott vagyonzárat elrendelni a rendőrség, ez az a liechtensteini offshore társaság, mely a Quaestor Zrt. tulajdonosai közt szerepel. Azt sem tudni, hogy ebben a cégben milyen vagyon van.

Az eddigi információkból arra lehet következtetni, hogy a 210 milliárd forintnyi ügyfélkövetelés nem lesz visszafizethető a Quaestor-csoport vagyonából, így erősen kétségbe vonható Tarsoly Csabának a miniszterelnökhöz írt levele, melyben arról számolt be, hogy a vállalatnak 300 milliárd forintnyi vagyona van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik