Pénzügy

Orbánt kérdezik a Fidesz Kulcsár-ügyéről

szelenyi-zsuzsanna(1)(210x140).jpg (szelényi zsuzsanna, )
szelenyi-zsuzsanna(1)(210x140).jpg (szelényi zsuzsanna, )

Szelényi Zsuzsa írásban kérdezi a miniszterelnököt a minisztériumok brókerügyeiről, hogy kiderüljön, „mely tárcák tőzsdéznek közpénzzel”.

Az Együtt politikusa arra vár választ a kormányfőtől, hogy mely minisztérium, illetve a minisztériumok által irányított mely háttérintézmény, illetve mely a magyar állam – részbeni vagy kizárólagos, közvetett, vagy közvetlen – tulajdonában álló gazdasági társaság tartott 2015. február 16-án, valamint tart jelenleg is brókercégnél, értékpapír-kereskedelmi vállalkozásnál bármilyen módon, formában közpénzt?

A független képviselő arra is kíváncsi, hogy Orbán Viktor miniszterelnöksége alatt pontosan mekkora összegű közpénzt helyeztek ki brókercégnél, értékpapír-kereskedelmi vállalkozásnál? Mikor, kik döntöttek erről? Mekkora összeget vettek ki, és mikor? Az értékpapír-vásárlásoknál szokásos költséget, jutalékot számoltak-e fel, és „ha igen, akkor milyen mértékben, továbbá ki kapott, illetve kik részesültek ilyen jutalékban?” Az Együtt szerint a Quaestor a Fidesz Kulcsár-ügye, amelyben a „kormánypártok nyakig benne vannak, a miniszterelnök pedig maga ismerte el felelősségét.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik