Pénzügy

Szijjártónak személyesen Tarsoly szólhatott előre a csődről

Tarsoly, Szijjártó (tarsoly csaba, szijjártó péter)
Tarsoly, Szijjártó (tarsoly csaba, szijjártó péter)

A Figyelő szerint Tarsoly válságstábot hívott össze, ahol közölte, bemegy a külügyminiszterhez, ő majd biztosan segít.

A Figyelő csütörtöki száma egy március nyolcadikai találkozóról ír, ahol Tarsoly Csaba és a Quaestor vezetői voltak ott. Tarsoly itt elmondta, hogy baj van, de a sorok rendezéséig öncsődöt jelent aztán bemegy a külügyminiszterhez, ő majd biztosan segít megoldani. 

A lap szerint Tarsoly azt is elmondta, hogy a miniszterelnökkel valósínűleg nem tud személyesen találkozni. Azt ajánlotta, írjanak egy közös levelet, és azt Szijjártó majd biztosan odaadja Orbánnak. A Figyelő forrásai szerint Tarsoly azért gondolhatta, hogy Orbán segít, mert az ETO-stadion felújítása után úgy érezte, van kreditje a miniszterelnöknél. 

Egy korábbi találkozó is szóba kerül, ahol Szijjártó egyik futsalos csapattársa több vezető külügyessel és eximessel találkozott. A beszélgetés közepén odafordult Tarsolyhoz, és megkérdezte, “Csaba, meg tudjátok csinálni?”. Tarsoly pedig bólintott, hogy igen. Az Eximbank 500 millió dolláros nemzetközi kötvénykibocsátásáról volt szó. Ebből persze nem lett semmi. 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium cikkünk megjelenése után az alábbi közleményt küldte szerkesztőségünknek.

“Már sokszor elmondtuk, de újra megtesszük. A Külgazdasági és Külügyminisztérium és a háttérintézményei a Quaestor pénzügyi helyzetével kapcsolatban semmilyen törvénytelen információval nem rendelkeztek.

Újra hangsúlyozzuk a következőket. Az Eximbank és a MEHIB a Quaestor-csoportnál nem vezet és nem is vezetett számlát, nem tartott pénzt, letétet vagy az állami vagyon bármely részét. Az Eximbank és a MEHIB semmilyen pénzpiaci kapcsolatban sem áll és nem is állt, pénzpiaci ügyleteket nem kötött a Quaestor-csoporttal.”

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik