Pénzügy

Elindultak a sárgacsekk-automaták

sárgacsekk automata (sárgacsekk automata)
sárgacsekk automata (sárgacsekk automata)

A posta húsz csekkbefizető automatát állított üzembe, amelyeknél kártyával fizethetünk, és már nem pénzfelvétnek minősül az ügylet.

Amellett, hogy valószínűleg rövidebb lesz a sorban állás, nem is kell már feltétlenül a posta nyitva tartásához igazodni a csekkbefizetéskor. Az üzletházakban elhelyezett automaták esetében ugyanis, igazodva az üzletház nyitvatartási idejéhez, az ügyfelek tágabb időtartamban tudják befizetni csekkjeiket – derül ki a Magyar Posta közleményéből. Az automatákon bankkártyával történik a csekkek fizetése, amely kártyás vásárlási tranzakciónak minősül.

A csekkbefizető automata indulásakor a teljesen megszemélyesített, gépi kitöltésű csekkeket fogadja el, majd a későbbiekben valamennyi bizonylattípusú csekk is feladható lesz az automatákon keresztül. A csekkbefizető automata a QR-kóddal ellátott és a QR-kód nélküli csekkeket is elfogadja.

A fővárosban hat automatát hirdettek meg – főleg plázákban, például a Mammutban, a Sugárban és a Corvinban, valamint a Nyugati pályaudvarnál –, de Székesfehérvár, Szombathely, Debrecen, Miskolc, Győr, Pécs és Szeged sem maradt le a listáról.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik