Pénzügy
adóbevallás (adóbevallás)

Önnek is jöhet levele a hatóságtól

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2015. 01. 20. 06:58

Kezdődik az adóbevallási időszak, négymillió küldeményt postáz a NAV. Van, akihez már csak neten juttatják el a tájékoztató anyagokat.

Bár a személyijövedelem-adó bevallásának végső határideje május 20., a következő hetekre is akad feladat, ugyanis február közepéig bízhatjuk meg a hatóságot az adóügyi nyomtatvány kitöltésével – írja keddi lapszámában a Magyar Nemzet.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nagyjából négymillió embernek küldi el ezekben a napokban a teendőkre, határidőkre figyelmeztető levelét. Ez azonban nem mindenkihez érkezik papíron – akik tavaly interneten adták be az szja-bevallást, azok ügyfélkapun keresztül kapnak értesítést. Ők több mint hatszázezren vannak.

Több mint kétmillió ember korábban számítógépen kitöltött bevallást adott le ugyan, de azt kinyomtatva, postán juttatták el a hatósághoz. Ők tájékoztató levelet és válaszborítékot találnak majd postaládájukban, míg több mint egymillióan vannak, akik a toll erejében hisznek, nekik a teljes nyomtatványcsomagot megküldik.

A levelek január végéig érkeznek meg a címzettekhez. Ha valamilyen hiba folytán hiányozna egy-egy nyomtatvány a küldeményből, a NAV ügyfélszolgálatain vagy a hatóság internetes oldalán is be lehet gyűjteni a dokumentumokat.

Mivel idén január 31. szombatra esik, így az azt követő első munkanapig, február másodikáig tölthetik ki a munkavállalók azt a dokumentumot, mellyel munkaadójukat bízzák meg 2014-es adóbevallásuk kitöltésével. A magánszemélyek úgy is dönthetnek, hogy az adóhatóságot bízzák meg az adminisztrációs teendőkkel, az erről szóló nyilatkozatot február közepéig kell leadni. A lehetőséggel mások mellett a közmunkások is élhetnek – írja a lap.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.