Pénzügy

Devizahitelek: Másodfokon is pert vesztett az OTP

Farkas Csilla
Farkas Csilla

szerkesztő. 2015. 01. 08. 16:54

Másodfokon is elutasította a bíróság az OTP Bank Nyrt. és az OTP Jelzálogbank Zrt. devizahitel-szerződések ügyében a magyar állammal szemben benyújtott keresetét.

Korábban a témában:

A Fővárosi Ítélőtábla egyúttal részben megváltoztatta az elsőfokú ítélet indoklását csütörtökön Budapesten kihirdetett határozatában.

A perben tavaly december 5-én született ítélet elsőfokon, akkor a Fővárosi Törvényszék elutasította az OTP Bank keresetét. A határozat ellen mind a pénzintézet, mind az alperes magyar állam fellebbezett.

A másodfokú bíróság indoklása szerint a felperes pénzintézet fellebbezése alaptalan, az alperes indoklás elleni fellebbezését nagyrészt megalapozottnak találta.

Az OTP Ingatlanlízing Zrt. is pert vesztett

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta az OTP Ingatlanlízing Zrt. ellen hozott elsőfokú ítéletet, így a csütörtökön kihirdetett határozat szerint tisztességtelenek a pénzintézet általános szerződési feltételei – írja az MTI.

Az ítélőtábla megalapozottnak tartotta az alperes magyar állam fellebbezését – miszerint a törvényszék ítéletéből nem derül ki egyértelműen, hogy a kikötések törvény hatálya alá tartozásának hiányában, vagy a tisztességtelenség miatt utasította el a pénzintézet keresetét -, így részben megváltoztatta az elsőfokú ítélet indoklását.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.