Pénzügy

Jobban élünk, mint egy éve

Farkas Csilla
Farkas Csilla

szerkesztő. 2014. 12. 27. 07:03

Miközben hitelei egy részét törlesztette, megtakarításait tovább növelte idén a lakosság - írja a Népszabadság a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataira hivatkozva.

Korábban a témában:

Az újság szombati cikke szerint a háztartások megtakarításainak, befektetéseinek értéke szeptember végén 26 882 milliárd forint volt az adósságok levonása után, amely több mint 2600 milliárdos gyarapodást jelent egy év alatt.

A háztartások kötelezettségei egy év alatt 300 milliárd forinttal, 9013 milliárd forintra csökkentek. A lakosság pénzügyi eszközeinek értéke szeptember végén meghaladta a 35 895 milliárd forintot. A készpénz- és bankbetét-állományok, különféle értékpapírok és biztosítási megtakarítások, továbbá céges üzletrészek értéke 7 százalékkal bővült éves összevetésben.

A lap beszámol arról is, hogy az utóbbi két évben a jegybanki alapkamattal együtt folyamatosan csökkentek a pénzintézetek által a lekötött betétekre fizetett kamatok is – októberben már csak átlagosan évi 1,5 százalékos kamatot fizettek a bankok a lekötött betétekre, míg két éve még több mint 6 százalékot -, ami jelentős hatással van a lakossági megtakarítások szerkezetére. Így idén megtörtént, amire még nem volt példa, a bankbetétek volumenét meghaladták a különböző értékpapírokban – befektetési jegyben, állampapírban, részvényben – tartott megtakarítások – írja az újság.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.