Pénzügy
nyugdíj (nyugdíj)

Változnak a járulékszabályok

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2014. 12. 17. 13:37

Módosul a korkedvezményre jogosultság, az előadó művészek biztosítási kötelezettsége, a megállapodás alapján visszajáró járulék, valamint az egészségügyi szolgáltatási jogosultságra vonatkozó végrehajtási szabály. Mindez a tb-törvény végrehajtásáról szóló kormányrendelet tervezett módosításából derül ki.

Az Adózóna.hu a kormány honlapján fedezte fel azt a rendelettervezetet, amely a tb-törvény végrehajtásáról szóló jelenlegit módosítaná.

A költségvetési törvénytervezetből ugye az derült ki, hogy 2015-től megszűnik a 13 százalékos mértékű korkedvezmény-biztosítási járulék. A kormányrendelet most azt szabályozza, hogy az esedékességet követően a 2015. január 1-jét megelőző időszakra kifizetett (juttatott) járulékalapot képező jövedelmeknél még alkalmazni kell a korábbi szabályt. Utána azonban már nem.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Citi Hitelteszt (citibank, )

Az előadóművészek biztosítási kötelezettségénél azt a helyzetet rendezik, ha nincs szerződés. Ekkor az lesz a szabály, hogy az előadásra invitáló felkérés elfogadásától számítva annak napjáig állhat fent, de legfeljebb 7 nap vehető figyelembe ilyen címen.

Ha kíváncsi rá, mi változik a megállapodás útján visszajáró járuléknál, az egészségügyi szolgáltatás jogosultságánál, akkor kattintson!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Cegléd, 2011. augusztus 14.
A ceglédi Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet.
MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.