Pénzügy
devizahitelesek (devizathitel, )

Devizahitelesek: perelésre már nem sok az esély

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2014. 12. 15. 12:01

Januárra derülhet ki, mit is jelent a devizahitelek semmissége. Az árfolyamkockázatot már a törvény is az adósokra hárítja. Kérdés, érdemes-e még az ügyfeleknek perre menni.

Korábban a témában:

A Kúria jogegységi döntése kimondta, hogy az árfolyamkockázatot az ügyfeleknek kell viselniük. Fogást csak abban az esetben lehet találni a bankokon, ha az ügyfélt nem tájékoztatták megfelelően a rizikóról. Úgy tűnik, ezzel az indokkal nem kevesen próbálnak majd újra perre menni – írta az Azénpénzem.hu. Az indokuk az lenne, hogy a tájékoztatás hiánya miatt nem érezték valósnak az árfolyamkockázatot.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Citi Hitelteszt (citibank, )

De hogy ennek lesz-e értelme? A lap által megkérdezett szakértő, a Kúria Polgári Kollégiumának vezetője, Wellmann György azt mondta, hogy mivel a forintosítási törvény megállapított egy árfolyamszintet, így maga a törvény hárítja át az árfolyamkockázatot a fogyasztóra. Ezt szerinte nehéz lenne nem úgy értelmezni, hogy a perelőknek nincs sok esélyük a sikerre.

A lap egyébként úgy tudja, sokan készülnek arra, hogy nem fogadják el a forintosítás diktátumát, és nem írnak alá semmit. Ami egy kicsit értelmezhetetlen hozzáállás. Hiszen mivel törvényileg módosítják a szerződéseket, az adósok hozzájárulására nincs is szükség.

Az elszámolást egyébként vitathatja az adós. Ha kíváncsi rá, hogyan, kattintson!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.