Pénzügy
Lázár János (Lázár János)

Újabb érdekességek Lázár János lakása körül

Ember Zoltán
Ember Zoltán

újságíró. 2014. 12. 03. 16:38

Lázár János frissen vásárolt svábhegyi lakásában Serfőző Péter, Gíró-Szász András későbbi sógora is tulajdonos volt.

Lázár János frissen vásárolt lakása egy XII. kerületi, négylakásos svábhegyi ingatlanban van, amit az első Orbán-kormány idején építettek 2000 körül. A közszolga idén áprilisban vette a lakást a fia nevére, de ezt a júniusi vagyonnyilatkozatában elfelejtette bevallani.

A lakáson Lázár feleségének, édesapjának és az édesanyjának is holtig tartó haszonélvezeti joga van – derül ki az ingatlannyilvántartás adataiból. A lakás piaci értéke 60-70 millió forint lehet. Lázár azt mondta az RTL Klubnak, hogy a 60-70 milliós vételár nem rossz becslés, és a lakást megtakarításaiból, hitelből, illetve családi segítségből vette.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Citi Hitelteszt (citibank, )

A 117 négyzetméteres, földszinti, háromszobás lakás első tulajdonosa a Balance Független Pénzügyi Elemző Iroda Kft. volt, amely közvetve Serfőző Péter, Gíró-Szász András későbbi sógorához köthető. Ő 2000-ben, amikor az új társasház alapító okiratát bejegyezték a földhivatalba, egyik tulajdonos-ügyvezetője volt a Balance Kft.-ből 1996-ban kivált Branko Befektetési Kft.-nek. Úgy tudjuk: Serfőző cége volt a társasház fejlesztője, a lakásokat a cége és ő is tulajdonolta.

A Balance Kft. 2002-ben eladta a lakást Serfőző Péternek és egy másik magánszemélynek, akik felesben voltak a tulajdonosai az ingatlannak egészen 2010-ig. Serfőző hivatalos lakcíme jelenleg is az épületben van, csak egy másik lakásban. Más közös cégeikben is ugyanez a lakcím szerepel állandó lakcímként az Opten céginformációs rendszere szerint. Tőlük az Unicredit Ingatlanlízing Zrt. vette meg a lakást 2010-ben, amit idén áprilisban adtak el Lázáréknak. 

Serfőző Péter neve onnan ismerős, hogy egy általa igazgatott offshore cég áron alul jutott hozzá egy Dorottya utcai ingatlanhoz a Rogán Antal vezette V. kerületi önkormányzattól 2010-ben, a Blikk szerint. Az ingatlanon 3,1 milliárd forintból egy négycsillagos hotelt épít egy frissen alapított cég, amelyben Serfőző és sógora, Gíró-Szász András is tulajdonos.

Reakciók a sajtóhírekre

Gíró-Szász közleményben reagált a Blikk cikkére: azt mondta, hogy ő csak idén ősszel szerzett 20 százalékos részesedést egy olyan cégben, amely “évekkel korábban, más cégek által megvásárolt ingatlantulajdonnak az 50 százalékos tulajdonosa”. Az V. kerületi önkormányzat a Blikknek elismerte, hogy a 2010-es eladás előtt leértékelték a Dorottya utcai ingatlant. Ezt azzal indokolták, hogy “2008-2009 fordulóján a magyar ingatlanpiac összeomlott”. Rogán a 444.hu megkeresésére úgy nyilatkozott, hogy ő már nem Belváros-Lipótváros polgármestere.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Kommentek

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.