Pénzügy
adóbevallás (adóbevallás, )

Hatalmas különbségek az adózásban is

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2014. 12. 02. 09:59

Érdekes kép rajzolódik ki, ha megnézzük, az ország egyes területein hol adóznak a legtöbben és a legkevesebben a lakosság számához viszonyítva.

Korábban a témában:

A tavalyi adóhatósági adatokat böngészte át a Napi.hu, hogy megnézze, az ország melyik részén van arányaiban a legtöbb és legkevesebb adózó a népesség számához képest.

Ami talán kissé meglepő, hogy nem a főváros szerepelt a legjobban. Sőt. Budapesten az országos átlag (44,3 százalék) alatt volt az adózók aránya: 42,6 százalékkal. Ezzel a megyék rangsorában is csak a 16. helyet szerezte meg a főváros.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Citi Hitelteszt (citibank, )

A listát Vas megye vezeti, de még itt is kevesebb, mint a lakosság fele volt adóbevalló (48,7 százalék). A leggyengébb adózási arányt pedig borsodban mérték (41,2 százalék).

Hatalmas különbségek

Mint a lap is megjegyzi, az, hogy az ország kettészakadt, remekül kirajzolódik ezekből az adatokból is: az első öt helyezett az ország nyugati feléből való, a sereghajtók pedig a keleti országrészből kerültek ki.

Települési szintre lebontva a dolgot még inkább kitűnnek a különbségek. Arányaiban a legkevesebb adózó a Somogy megyei Nemeskisfaludban volt (15 fő, a 129 lakosból), 11,9 százalékos aránnyal.

A legjobb eredményt pedig a Veszprém megyei Tagyon találták: itt a 97 lakosból 62 szja-bevalló volt (63,9 százalék).
Ha bővebben is kíváncsi, kattintson!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.