Pénzügy

Így néz ki az új tízezres

penz(210x140).jpg (pénz)
penz(210x140).jpg (pénz)

December elsejétől a készpénzforgalomban is megjelenik az új tízezer forintos bankjegy, széles körű elterjedése azonban csak 2015 folyamán várható.

A Magyar Nemzeti Bank tájékoztatása szerint az új bankjegyek mellett a jelenlegi tízezresek is forgalomban maradnak, bevonásukról a jegybank később hoz döntést, írja az MTI.

A készpénzkezeléssel foglalkozó cégek felkészültek a megújított bankjegy érkezésére: a bankjegyfeldolgozó gépek már alkalmasak az új papírpénz elfogadására és megfelelő ütemben halad a bankjegybefizető, illetve a parkoló- és menetjegy-értékesítő automaták átállítása is.

 

Forrás:mnb.hu

A megújított tízezer forintosok zavartalan használata érdekében térítésmentes bankjegyismereti képzések lehetőségét biztosítja a készpénzzel hivatásszerűen foglalkozó kiskereskedelmi, hitelintézeti és postai pénztárosok részére a jegybank.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

A lakosság tájékoztatása érdekében pedig a közszolgálati és kereskedelmi tévécsatornák megjelenésének napjától folyamatosan sugározzák a megújított bankjegyről szóló tájékoztató kisfilmet társadalmi célú hirdetéseik között.
Az MNB 2014 és 2018 között folyamatosan újítja meg a jelenlegi bankjegysorozat címleteit, ennek első eleme a megújított tízezer forintos, amely már 2014. szeptember 2-tól törvényes fizetőeszköz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik