Pénzügy
pénz (pénz, )

Így néz ki az új tízezres

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2014. 11. 26. 14:03

December elsejétől a készpénzforgalomban is megjelenik az új tízezer forintos bankjegy, széles körű elterjedése azonban csak 2015 folyamán várható.

Korábban a témában:

A Magyar Nemzeti Bank tájékoztatása szerint az új bankjegyek mellett a jelenlegi tízezresek is forgalomban maradnak, bevonásukról a jegybank később hoz döntést, írja az MTI.

A készpénzkezeléssel foglalkozó cégek felkészültek a megújított bankjegy érkezésére: a bankjegyfeldolgozó gépek már alkalmasak az új papírpénz elfogadására és megfelelő ütemben halad a bankjegybefizető, illetve a parkoló- és menetjegy-értékesítő automaták átállítása is.

 

Forrás:mnb.hu

A megújított tízezer forintosok zavartalan használata érdekében térítésmentes bankjegyismereti képzések lehetőségét biztosítja a készpénzzel hivatásszerűen foglalkozó kiskereskedelmi, hitelintézeti és postai pénztárosok részére a jegybank.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Citi Hitelteszt (citibank, )

A lakosság tájékoztatása érdekében pedig a közszolgálati és kereskedelmi tévécsatornák megjelenésének napjától folyamatosan sugározzák a megújított bankjegyről szóló tájékoztató kisfilmet társadalmi célú hirdetéseik között.
Az MNB 2014 és 2018 között folyamatosan újítja meg a jelenlegi bankjegysorozat címleteit, ennek első eleme a megújított tízezer forintos, amely már 2014. szeptember 2-tól törvényes fizetőeszköz.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.