Pénzügy

Bajban a magyar milliárdos bankja

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2014. 11. 05. 08:43

Az MNB felügyeleti biztosokat rendelt ki a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt.-hez, akik átvették az irányítást, és amíg a vizsgálat tart, korlátozásokat alkalmaznak.

A hitelintézet tőkehelyzete és a jogszerű működés garantálása miatt döntött úgy a jegybank, hogy keddtől felügyeleti biztosokat rendel ki a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt.-hez – írta a Napi.hu.

Átfogó ellenőrzéssel indult

A korlátozás azt jelenti, hogy az ügyfeleknek maximum 5 millió forintot fizethetnek ki az intézkedés időtartama alatt. A fiókok működésében, az internetbankolásnál és a kártyaszolgáltatásnál nem lesz eltérés, viszont a Magyar Nemzeti Bank újabb kötelezettségek vállalását (hitelnyújtás, bankgarancia) megtiltotta. Az intézkedésre egy már zajló átfogó vizsgálat részeként került sor.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Citi Hitelteszt (citibank, )

Az állam is tulajdonos a milliárdos bankjában

A 2010-ben alapított bankban 2013 közepe óta 49 százalékos tulajdonrésze van az államnak. A többségi tulajdonos pedig a T&T Ingatlanforgalmazó és Vagyonkezelő Zrt.-n keresztül Töröcskei István (aki egyben az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója is). Töröcskei 14,2 milliárd forintos vagyonával idén a Top 100-as listán a 45. leggazdagabb magyar volt – derült ki a cikkből.

Az NGM kedd este közleményt adott ki, amelyben jelezte, bízik a Széchenyi Bank megfelelő működésének helyreállításában. Azt is jelezték, hogy az állam eddig minden lehetőséget kihasznált és a jövőben is ki fog használni annak érdekében, hogy a banküzemi működés helyreálljon. Mivel az állam csak kisebbségi tulajdonos a Bankban, így a lehetőségei korlátozottak a Bank irányításában és a jelentősebb döntések meghozatalánál.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.