Pénzügy

Már Széles zsebében van Sármellék

A milliárdos vállalkozó kicsit a korábban ígért összeget is megfejelve fizette ki a reptér árát. A fejlesztések is indulnak.

Széles Gábor így gondolja

A sármelléki repülőteret üzemeltető két felszámolás alatt lévő cég vagyonelemeiért végül 700 millió forintot fizetett Széles Gábor (korábban 600 millió forintot ígért). Így tulajdonába került a Hévíz-Balaton Airport. Az üzemeltetésre jelenleg még Hévíznek van szerződése – írta a Napi.hu.

A lap azt is megtudta, hogy Széles a reptér melletti területekből is fokozatosan bevásárol majd a jövőben, ahol 200 hektáros területen 1 milliárd forintnyi értékben van elővételi joga. A cél újabb beruházások indítása, kiszolgáló egységek létesítése. Azt azonban cáfolta a lapnak, hogy saját légitársaságot szeretne.

A milliárdos vállalkozó egyelőre 3-5 évre tervez előre, és Hévíz vonzerejét is növelni szeretné, turisztikai beruházásokkal, például egy golfpálya már épül, meg a hozzátartozó golffalu is. A teljes beruházás 120-160 milliárd forintnyi lesz. Széles hitelben nem gondolkodik.

Ha bővebben is kíváncsi, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik