Pénzügy

Eurós nyugdíj lesz a menő

Az adótörvényben tisztázzák, hogyan kell elszámolni a devizaalapú nyugdíjbiztosításoknál az adókedvezményt. Így új időskori megtakarítások jelenhetnek meg.

Eddig is lehetett euróalapú nyugdíjbiztosítást kötni, csak az nem volt tisztázott, hogy pontosan milyen árfolyamon kell elszámolni a megtakarítási formához járó adókedvezményt. De mint a vg.hu felfigyelt rá, az új adótörvénycsomagban tisztázzák ezt a kérdést: az MNB devizaárfolyama lesz a mérvadó, méghozzá az év utolsó napján közzétett adattal kell majd számolni.

Nyugdíjbiztosítás

Menő lehet az eurós nyugdíj-megtakarítás

A lap által megkérdezett piaci szereplők közül volt, amelyik nagyon fellelkesedett, hogy elhárul az adókedvezmény elszámolásával kapcsolatos bizonytalanság, mert nagy lehetőséget lát az eurós nyugdíjbiztosításban.

Főleg azok körében lehet keresett a befektetési forma, akiknek euróban is van jövedelmük. De akik bíznak benne, hogy egyszer nálunk is lesz euró, azoknak is vonzó lehet a befektetés.

Más piaci szereplők azonban nem számítanak felfutásra, mondván, hogy csak egy szűk rétegnek van igénye jelenleg az eurós nyugdíj-megtakarításra.

A lap a megéri-e kérdését is feszegette: az eurós hozamok egyelőre alacsonyabbak lehetnek, mint a forintalapú befektetéseké.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik