Pénzügy

Jót fagyiztak a NAV-osok Tolna megyében

fagyi (fagyi, )
fagyi (fagyi, )

Tolna megyében a nyáron összesen 393 ellenőrzést végeztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai, ebből 40 esetben állapítottak meg mulasztást.

Tolna megyében a nyáron összesen 393 ellenőrzést végeztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai, ebből 40 esetben állapítottak meg mulasztást – írta a Teol.hu.

A szekszárdi adóellenőrök megjelentek a megye valamennyi forgalmas strandján, piacán és vendéglátóhelyén, tájékoztatta lapunkat Mózsik Szilvia sajtószóvivő. A korábbi években tapasztalt szabálytalanságok miatt idén is fokozottan vizsgálta a NAV a zöldség- és gyümölcskereskedőket, valamint a piaci árusokat. Az ellenőrzések kiterjedtek az elektronikus kereskedelemre, a szépészeti szektorra, a vendéglátóhelyekre és a taxisokra is. A múlt évhez képest újdonság volt a fagylaltárusok fokozott vizsgálata.

Az eredmények

A revizorok 253 esetben végeztek próbavásárlást, melyek közül a vállalkozók mindössze 17 esetben nem állítottak ki bizonylatot. A vizsgálatok a foglalkoztatást is érintették, e körben 111 ellenőrzést végeztek az adóhivatal munkatársai, és 7 esetben állapítottak meg valamilyen mulasztást. Megyénkben a nyári ellenőrzések eredményeképpen mintegy 10 millió forint mulasztási bírságot szab ki az adóhivatal, illetve 4 vállalkozás számíthat üzletbezárásra.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik