Pénzügy

Ilyen sok hosszú hétvégénk lesz jövőre

Három négynaposra, és négy háromnaposra hízott pihenőnapunk lehet 2015-ben. Persze cserébe lesznek dolgozós szombatok is. Két ünnep pedig vasárnapra esik.

Elkészült Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter rendelettervezete, amely megszabná, hogy jövőre hogyan kell dolgoznunk. A rendelet, ahogy máskor is, minden munkáltatóra és foglalkoztatottra vonatkozik, kivéve azokat, akik megszakítás nélkül üzemelő, munkaszüneti napokon is dolgozó cégnél vannak. 

A tervezet logikus, így valószínűleg el is fogadják majd. 

4 napos hosszú hétvégék 

Január elseje csütörtökre esik, ezért a következő napot, pénteket megkapjuk szabadnapnak, s hozzájön még a szombat és vasárnap is – így mindjárt egy négynapos hétvégével kezdhetjük a napot. Aki ehhez még a Szilvesztert is hozzá akarná csapni, annak viszont arra a napra szabadságot kell kivennie. Január másodikát pedig 17-én szombaton kell majd ledolgozni. 

Augusztus 20-a is csütörtök lesz, így hasonló módszerrel rendeznék át a munkanapokat – 21-ét pedig előre, 8-án kellene majd ledolgozni. 

És még egy csütörtök, december 24-e. A hozzá kapcsolódó pénteket szintén előre, december 12-én kell majd ledolgozni. 

3 napos hosszú hétvégék 

Ez már nem a rendeletből derül ki, mert nincs hozzájuk szükség munkanap-átrendezésre. Mint rendesen, háromnapos lesz a húsvét, és a Pünkösd is. Ezen kívül mivel május elseje és október 23-a is péntekre esik, ekkor is lesz 3-3 pihenőnapunk egyben.

Tervezett hosszú hétvégék 2015-ben

Január 1-4.

Április 4-6.

Május 1-3.

Május 23-25.

Augusztus 20-23.

Október 23-25.

December 24-27.

Idén még 2 hosszú hétvégénk lesz 

Lesz még egy négynapos, és egy ötnapos is. Az első október 23-ához kötődik, ami most csütörtökre esik. Megkapjuk mellé a pénteket, amit előre, október 18-án kell majd ledolgoznunk. 

A másik pedig karácsony, ami (december 25-26) csütörtök-pénteken lesz. A szombat és vasárnap automatikusan adódik. És mellette a 24-ét is megkapjuk, amit 13-án kell majd ledolgoznunk. 

Március 15. és november elseje idén és jövőre is hétvégére esik viszont, így azokból nem lesz extra pihenőidő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik