Pénzügy

Átverés: ne higgye, hogy pénzt kap a Facebooktól!

Sokan elhiszik a legnagyobb közösségi médiában futótűzként terjedő hírt, pedig kamu, hogy minden egy évnél régebben regisztrált tag majdnem 200 ezer forintot kapna.

Ez olvasható a csalfa reményeket keltő, sokak által megosztott üzenetben: „Minden embernek aki a Facebookon legalább 1 éve regisztrálva van, annak jár egy egyszeri díj, amelynek az összege 870$ = 174 000 Ft” – hívta fel a figyelmet a hvg.hu. Ha valaki gyors fejszámolást végez, ez a rövid mondat már gyanús kellene, hogy legyen. Merthogy a mai árfolyamon nem ennyi lenne a forintösszeg.

Az indoklásnál még jobban kilóg a lóláb. A portál szerint azt írják ugyanis, hogy „amióta a Facebook elkezdte értékesíteni a részvényeit a tőzsdén, azóta minden egyes valós profillal rendelkező személy társtulajdonossá vált. Erről a Facebook nem szólt, mert nekik nem érdekük, hogy ki legyenek fizetve az emberek, mert nincsenek tisztába egyesek, hogy jár a pénz.”

S ha valakinek még ez sem lenne gyanús, és az ajánlás alapján nekiállna „igényelni”, akkor az persze nem jut semmire, csak felugró hirdetésekbe botlik – írja a lap.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik