Pénzügy

150 ezer vállalkozó ellen indulhat behajtás

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának járó éves, 5000 forintos hozzájárulást nem fizették még be az idén, a határidő március 31-e volt.

Behajtások indulhatnak a kamarai hozzájárulást nem teljesítők ellen, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara nyilvántartása szerint akár a 150 ezret is elérheti a 2014-es befizetést nem teljesítők száma – írta a Magyar Nemzet.

A lap szerdai számában Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) főtitkára elmondta: a tavalyi év 5000 forintját mintegy 600 ezer vállalkozás fizette meg, az idénre azonban csupán 440 ezer befizetést számoltak el. A befizetéseket a vállalkozásoknak március 31-ig kell teljesíteniük minden évben.

Videó – Mire mennek a kamarai pénzek?

A főtitkár magyarázata szerint az elszámolás egyik sajátossága, hogy a három éve bevezetett kötelező befizetések elszámolásánál az eljárás szerint a hátralékkal rendelkezőknél mindig a legkorábbi elmaradást írják jóvá, vagyis, aki az idén fizetett, de tavaly nem, annál az idei befizetést 2013-ra számolják el.

A főtitkár elmondta azt is, hogy a megyei kamarák eddig 15 ezer esetben intézkedtek a behajtás elrendeléséről. A behajtást az adóhatóság intézi.

Olvasói sztorik