Pénzügy

Hatalmas Mol-pakettet adott el valaki

A tőzsde zárása után a Mol alaptőkéjének több mint négy százalékát képviselő, 4,28 millió darab részvényt bocsátottak aukcióra szerdán. Csak találgatni lehet, ki volt az eladó.

Az aukciót a magyar tőzsde zárása után, fél hat körül jelentették be a szervezők. Az ársávot 11 800 és 12 200 forint között határozták meg, és a fő szervező Citigroup közölte, hogy az aukciót még szerdán lezárják – írja a Napi Gazdaság.

A piaci árnál lényegesen mélyebben meghatározott ársáv és a lebonyolítás módja miatt többen azt gyanították, hogy a Dana Gas és anyavállalata, a Crescent Petroleum áll az értékesítés mögött. A Napi Gazdaság más forrásokból ugyanakkor úgy értesült, hogy nem a Dana–Crescent páros áll a mostani aukció mögött.

Elemzők lehetségesnek tartják, hogy egy másik közel-keleti nagy tulajdonos, a több mint hétszázalékos részesedéssel rendelkező Oman Oil csökkentette részesedését. Minden más nagy tulajdonosnál ugyanis kölcsönszerződés is érvényben van, vagyis nem adhatnák el a papírokat a magyar államot leszámítva, de azt senki sem feltételezi, hogy az állami részvényekről lenne szó. A mai nap folyamán várhatóan fény derül az eladó kilétére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik