Pénzügy

Félmillióan is kaphatnak a törlesztési támogatásból

FN24
FN24

2014. 05. 14. 16:00

Az OTP szerint akár 500 ezer kedvezményezettje lis ehet a vissza nem térítendő adómentes munkáltatói lakáscélú hiteltámogatásnak.

Korábban a témában:

A szja-törvény módosításával a kormány 2014. január 1-jével tette lehetővé, hogy a cégek adómentesen támogathassák dolgozóik lakáshitel törlesztését, vagy lakásvásárlását, az ehhez kapcsolódó miniszteri rendelet pedig április elején jelent meg.

Adómentes támogatás

A támogatás lényege

Az új szabályozás szerint a munkáltató adómentesen nyújthat juttatást hitelintézeten keresztül, öt év alatt összesen ötmillió forint értékben. A támogatás folyósításához szükséges adómentesség feltételeit a munkavállalóknak kell igazolniuk, míg ennek ellenőrzését a munkáltatókra bízza a rendelet.

A munkáltatók pénzforgalmi számláját vezető hitelintézet feladata, hogy a rajta keresztül átutalt támogatásokról igazolást adjon ki, és az adóhatóság felé adatszolgáltatást teljesítsen.

Besegítenek

Az OTP a támogatás folyósításához kapcsolódó szolgáltatáscsomagja keretében a vállalatokkal kötött szerződések alapján, meghatározott díj ellenében átvállalja a munkáltatótól a támogatás adómentességi kritériumainak vizsgálatát és azokról kiállítja a megfelelő igazolást, valamint igény esetén biztosítja a teljes adminisztrációs, eljárási, átutalási és igazolási feladatkört céges partnereinek.

A szolgáltatást a munkáltatói partnerek a SZÉP-kártyánál is használt, online felületen keresztül tudják majd elérni.

A bank vezérigazgató-helyettese, Kovács Antal úgy véli, hogy a lakáscélú munkáltatói támogatás, amelynek 500 ezer potenciális kedvezményezettje lehet, középtávon hozzájárulhat a lakásvásárlási- és hitelezési piac élénküléséhez. S ezen kívül sokaknak nyújthat segítséget a már meglévő lakáshitelük törlesztésében – írta a cég közleményében.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.