Pénzügy

OTP Business: egy kézből minden a kkv-knak

Válasz a növekvő vállalati elvárásokra: szélesebb ügyfélkörnek szélesebb termékválaszték

„Mert hiszünk azokban, akik hisznek magukban” – ennek a szlogennek a szellemében hajtott végre szervezeti átalakítást az OTP Bank a vállalkozói szegmens vonatkozásában, hogy ennek eredményeképpen az eddiginél is színvonalasabb és szélesebb körű szolgáltatást biztosíthasson vállalkozói ügyfeleinek.

„Május 1-jétől az OTP Business üzletág megerősítésével a teljes kis- és középvállalati (KKV) szektornak jelezni kívánjuk pénzintézetünk elkötelezettségét e vállalkozói kör mellett. Szándékunkat a vállalati szolgáltatások minőségének javításával és a termékkör kiszélesítésével is szeretnénk kifejezni” – mondta Csonka Tibor, az OTP Business ügyvezető igazgatója.

A mostani szervezeti átalakítással az OTP Business egyúttal elé is kíván menni a kkv-k egyre sokrétűbb pénzügyi igényeinek, valamint a minőségi kiszolgálásra és szakértelemre vonatkozó növekvő elvárásoknak. Az OTP Business 2013-ban végzett felmérése ugyanis arra mutatott rá, hogy míg korábban a minél alacsonyabb költség volt az elsődleges szempont a vállalkozások bankválasztása során, mára a banki kapcsolattartó felkészültsége és szakértelme jóval fontosabbá vált. Csonka Tibor hangsúlyozta, a bank mostani lépései is mind azt a célt szolgálják, hogy a banki szakértő tanácsadók mélységében ismerjék meg az ügyfél igényeit, bankolási szokásait, így az ügyfelek igényeihez leginkább illeszkedő számlacsomagot, hitelterméket vagy megtakarítási lehetőséget tudják ajánlani.

Fontos szempont, hogy az induló költségeket jelentősen mérsékelhetik a számlanyitási akciók is. Az OTP Business mostani, június 30-ig tartó akciójának keretében az újonnan vállalkozói számlát nyitó mikro- és kisvállalkozások számára az első 12 havi számlavezetési havidíjat elengedi a bank, s meghatározott feltételek mellett lehetőséget biztosít az e-hiteles cégkivonatok díjtalan lekérdezésére is.

Csonka Tibor mindehhez hozzátette, a finanszírozási megoldások tárházát tovább szélesíti, hogy az OTP Businessnél a piaci alapú konstrukciók mellett minden jelentősebb, államilag támogatott hitelprogram elérhető a vállalatok-vállalkozások számára. Az ügyvezető szerint a cégek többségét továbbra is fokozott óvatosság jellemzi, mégis egyre többen szánják rá magukat arra, hogy új hitelek felvételével élénkítsék üzletmenetüket. Így például a KKV hitelezésnek jelentős lökést adott a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett Növekedési Hitelprogram (NHP) is, amely keretében a vállalkozások mindössze 2,5 százalékos hiteldíj mellett juthatnak kölcsönhöz.

További információk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik