Pénzügy

Még inkább készpénzimádók lettünk

A díjmentes kápéfelvét lehetősége átrendezte a szokásainkat: többször és nagyobb összegekért járulunk az ATM-ekhez. Az idegenekhez is.

Februártól él a havi legfeljebb két alkalmas, maximum 150 ezerig forintig terjedő ingyenes készpénzfelvétel lehetősége. S bár nem minden ügyfél regisztrált még, de a többség már igen. Igaz, olyan bank is akad, ahol utóbbiak vannak kisebbségben – derül ki a VG.hu cikkéből.

Fotó: MTI / Mohai balázs

Hát ezért

Imádjuk

Magyarországon eddig is irdatlan nagy volt a készpénzforgalom, és ez bizony jó sokba is kerül. Mindnyájunknak úgy évi 30 ezer forintba, még ha erről nem is tudunk. Az ingyenes pénzfelvételi lehetőség pedig ha lehet, erre még rá is tett egy lapáttal.

Hiszen a lap szerint több bank számolt be arról, hogy nőtt nálunk a készpénzfelvétek száma, összege.

Ingyenes készpénzfelvét

Még több pénzt ide

Az UniCreditnél például rászoktak a készpénzre az ügyfelek: a korábbinál többször és nagyobb összegeket vesznek fel. AZ Ersténél is nőtt a felvett pénzmennyiség. Viszont az OTP-nél és a CIB-nél nem tapasztaltak emelkedést, de úgy, hogy közben a tranzakciók szám csökkent. A Budapestnél sem észleltek forgalomnövekedést.

Az egyébként drágábban igénybe vehető idegen ATM-eket sem kerülik el már az ügyfelek. Hiszen a havi kétszeri ingyenes lehetőség ezekre a tranzakciókra is vonatkozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik