Pénzügy

A BKK-nál is fizetésemelés lesz

FN24
FN24

2014. 04. 18. 20:07

A KKV után a Budapesti Közlekedési Központ is megállapodott a szakszervezetekkel a bérekről.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is megállapodott a szakszervezetekkel a bérekről, a munkáltató április elsejétől átlagosan 3 százalékos alapbéremelést biztosít a dolgozóknak – közölte az MTI megkeresésére a cég pénteken.

A közlés szerint Vitézy Dávid vezérigazgató és az összes reprezentatív szakszervezet vezetője csütörtökön aláírta a bérmegállapodást, amely április elsejétől biztosít átlagosan 3 százalékos alapbéremelést a jegyellenőrök, pénztárosok, diszpécserek, projektmérnökök, közútkezelők, parkolóőrök és minden munkatárs számára, hasonlóan a többi közlekedési társasághoz, a BKK Közúthoz és a BKV-hoz.
A bérfejlesztés nem érinti a Munka törvénykönyve szerinti vezető állású munkavállalókat – jegyezték meg. Felidézték: a bérfejlesztés részleteiről korábban hosszas érdekképviseleti egyeztetést folytattak.

Az előzetes üzleti terv keretein belül maradva mindenki számára megnyugtató megoldást jelent a mostani megállapodás. A bérmegállapodás értelmében a cafeteria-kereteket a különböző munkakörökben végre egységesíteni tudják, illetve továbbra is a Munka törvénykönyve meghatározott műszakpótléknál magasabb mértékű – 35 százalékos – pótlékot kapnak az arra jogosult munkavállalók – hangsúlyozták.

A Főpolgármesteri Hivatal a BKV-nál és a BKK-nál létrejött megállapodással  kapcsolatban azt közölte az MTI-vel, hogy azokat a városvezetés politikai és pénzügyi szempontból egyaránt jelentős eredménynek tekinti. A közleményben azt írták, hogy a megállapodások megkötését a szakszervezetekkel folytatott hosszas egyeztetés előzte meg, amelynek a főváros aktív részvevője volt.

Ahogy azt megírtuk, pénteken a BKV is megállapodott szakszervezeteivel a bérekről. Ennek értelmében a munkáltató április elsejével bruttó 7500 forintos alapbéremelést hajt végre azoknak a főállású dolgozóknak a körében, akik 2013. december 31-én állományban voltak.

Ezen kívül a BKV havonta ötezer forint értékű Erzsébet utalványt ad, és az áprilisi bérekkel együtt kifizetik a jubileumi és egyéb jutalmakat is, az év végén pedig 36 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak a teljes munkaidős dolgozók. A részmunkaidőben foglalkoztatottak a munkaidejük arányában kapják meg ezt a juttatást.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Kommentek

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.