Pénzügy

Jádeköves masszázságy és Biblia egymillióért

Hét meghökkentő tárgy a Vaterán, amiért milliókat kérnek tulajdonosaik.

Az online aukciósportálokra leginkább bolhapiacként szoktunk gondolni. Egy olyan helyként, ahol kisértékű apróságok, praktikus használt cikkek és csak a gyűjtőknek értékes hülyeségek kaphatók. A legjobb példa erre a döglött légy volt, ami szinte szimbólumává vált mindennek: a haszontalan tárgy tökéletes mintapéldánya, amelyre több ezer, a viccet értő ember licitált.

Ám az ma már egyáltalán nem igaz, hogy az árveréseken az olcsó dolgok jelennek meg, mint gyűjtésünkből is kiderül. Komplett házakat, üzleteket, autókat árulnak a Vaterán, s összesen 45 oldalnyi dolog van, amelyeknek az értékét egymillió forint fölé lőtte be az eladó. Ám ezek között is van jó pár, ami fejtörést okoz az embernek, hogy kinek mire lehet jó.

18 karátos fuksz

Hogy miért akarhat valaki eladni a Vaterán egy tízdekás férfiaranynyakláncot, azt még csak el tudjuk képzelni, de hogy miért venne bárki egy másfél milliós ékszert ékszerész nélkül, személyes átvételben, azt nem annyira.

Jádeköves masszázságy

A leírás szerint 2012-ben csúcsmodellnek számító jádeköves 6+6 görgős dönthető hőterápiás masszázságy megkímélt állapotban van. Ami a mi figyelmünket igazán felkeltette, az a 4 féle “brain relax music”, amit a beépített mp3 lejátszó tol a fülhallgatón át a páciens fejébe bele. Ha működik, kicsit sci-fi, ha nem, elég ciki. De a kedvenc tartozékunk az USB negative ózon ionizáló, ami úgy hangzik, mint egy csillagközi sugárfegyver, csak USB-n, potom másfél millióért.

Gyöngyház jacuzzi

Ugyanebben a kategóriában indul a 2,7 milliós pezsgőfürdő-medence, amely meghiúsult építkezés miatt gyári csomagolásban, 2 millió forint árengedménnyel eladó. A jakuzzi belső színe fehér gyöngyház, 4 vízeséssel és víz alatti fényterápiával is rendelkezik.

Mirákulum ma!

Valami csodálatos dolgot tudhat a Csongrád megyében eladó egymillió forintos Biblia is. Hogy mit, fogalmunk sincs, mert az eladó nem tüntette fel. Lehet, hogy van benne egy plusz testamentum? Vagy esetleg minden betegséget meggyógyít? Netán egyszerűen arról van szó, hogy az eladó úgy gondolja, hatalmas értéket kap, aki vallását gyakorolhatja a Biblia olvasgatásával, s ezt kell megfizetni a vevőnek?

Motoros gumicsónak

Maga tényleg egy egyszerű faladikban horgászik? Hát ez tarthatatlan! Egy úriember minimum vesz egy horgászstéget és egy minden igényt kielégítő 1,2 milliós gumicsónakot. Ez a modell a leírás szerint elsüllyeszthetetlen felfújható hengereinek köszönhetően, akár le is hajózhatunk vele a tengerig, mert ellenáll a nagyobb hullámoknak is. És ha igazán nagy zsákmányt fogunk, az sem probléma: 5-600 kilónyi rakományt is elbír. Már indulunk is Skóciába a Loch Nesshez.

Pihenni azért kell

A pihenő sportembernek szüksége lehet egy megfelelő minőségű biliárdasztalra is. A Branswick Gold V. az eladó szerint a világ legjobb minőségű pool billiard asztala, csodálatos mahagóni fából, kitűnő állapotban. A fix egymillió forintos ár minden fillérjét megéri.

Magabiztos művészettörténészeknek

Aki igazán biztos művészeti ismereteit illetően, még Munkácsy Mihály egy festményét is megveheti 3,7 millió forintért. Sőt, ezért az árért kap hozzá négy másik képet is híres festőktől. A képek az eladó beismerére szerint nem bevizsgáltak, de nyilván eredetiek, hiszen régiek és nem restauráltak. Sőt, sérültek. Úgyhogy teljesen érthető, ha a garanciális feltételek között az szerepel, hogy a festmények elvitele után nincs reklamáció.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik