Pénzügy

Így tévézhet szinte ingyen

Aki szeretné megtakarítani a havi pár ezer forintos tv-előfizetési díjat, az az interneten keresztül akár ingyen is nézhet műsorokat.

Tévé, számítógép, internetkapcsolat és összekötő kábel, no meg némi türelem és kompromisszum. Ezek kellenek ahhoz, hogy megúszható legyen a havi tv-előfizetési díj.

Kábelt lehet hogy kell venni

A kellékek közül valószínűleg az összekötő kábel hiányozhat. Megvásárlása előtt  nem árt egy kis műszaki tájékozódás, például meg kell nézni, hogy milyen kimenete van a számítógépnek és a tévének (HDMI? VGA? DVI?), és hogy ezek egyeznek-e – hívja fel a figyelmet a Pénzcentrum.hu. Utóbbi két kábeltípus nem támogatja a hangtovábbítást, így ezeknél még egy külön audiokábelre is szükség lesz.

Ha pedig nem stimmelnek a kimenetek a tv és a számítógép között, adapterre is szükség lehet – veti fel a lap. Ez persze belekerül pár ezer forintba, de aztán már nincs többé havi költség. 
És akinek okostévéje van, annak a bizonyos összekötő kábelre sincs szüksége, csak internetre.

Ezt nézhetjük ingyen

A közszolgálati műsorokon kívül foghatjuk az ATV-t, igaz egy órás késéssel – ezért írtuk az elején, hogy némi türelemre is szükség lesz. Aztán a Hír TV élőt, amihez kell egy SMS-regisztráció (vagy enélkül, szintén késleltetve). Az RTL Most!-on pedig például saját produkciókat nézhetünk vissza vagy filmeket. De bekapcsolódhatunk még a TV2, a Viasat Paly műsoraiba is, és a Sport1-et is élőben nézhetjük, meg az archív felvételekbe is belekukkanthatunk.
Viszont ha leginkább filmeket szeretnénk nézni , természetesen legálisan, akkor már fizetnünk kell – erre is van a portálnak néhány tippje.

Mi a különbség a nettévé és a neten keresztül nézhető adás között?

A nettévé többnyire olyan műsorokat jelent, amelyek csak a világhálón érhetőek el. Ha pedig interneten keresztül tévézünk, akkor a cikkben leírt módon nézhetjük az egyébként tévén is fogható műsorokat.

Az IPTV-t ehhez képest előfizetéssel vehetjük igénybe (általában digitális tv, telefon, vezetékes internet együtt). Az a jó benne, hogy rögzíthető vele a kívánt műsor, lehet vele filmet kölcsönözni, webrádiózni, vagy akár meg is lehet állítani az élő adást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik