Pénzügy
autóhitel (autóhitel)

Devizahitel, ami mögött tényleg nem volt deviza

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2014. 01. 23. 10:35

Az autóhitelező cég nem tudta megmondani, devizában mennyivel tartozik az adós, mert nem volt devizaalapú nyilvántartás a CHF-hitelhez.

Korábban a témában:

A Pénzügy Békéltető Testület (PBT) legutóbbi határozatából derült ki, hogy volt olyan autóhitelező cég (a Budapest Autófinanszírozási Társaság) amelynél a CHF autóhitelt forintban tartották nyilván. A hitel csak annyiban volt devizahitel, hogy az árfolyamhoz kapcsoltan számoltak el – olvasható az Azénpénzem.hu-n. Ez úgy derült ki, hogy az ügyfél panaszt tett a békéltetőknél.

A PBT pedig az eljárás részeként bekérte a devizaalapú hitelhez a devizaalapú nyilvántartást. Ilyet azonban nem tudott felmutatni a vállalkozás.

A cég egyébként az adósnak azt sem tudta megmondani, hogy pontosan mennyivel tartozik. A KHR mintegy 2,6 milliós tartozást jelzett, miközben a hitelnyújtó az adóstól állítólag ötmillió forintos tartozást követeltek. Az eredeti hitel 3,6 millió forintos volt.

A PBT ajánlása szerint ennek az adósnak csak a tőketartozását kell megfizetnie ahhoz, hogy megszabaduljon a „deviza” autóhiteltől.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.