Pénzügy

Pangással várják az év végi csúcsot a szállodák

wellness (wellness, )
wellness (wellness, )

Egyre többen, de még mindig kevesen töltik a karácsonyt wellnesszel Magyarországon. Szinte üresek a hotelek a három napos ünnep alatt

A belföldi turizmus által kedvelt többi ünnepnap gyakorlatával szemben karácsonykor az otthoni, meghitt ünneplés maradt a jellemző. Még külföldre is csak december 27. után indul meg az év utolsó szállásfoglalási dömpingje – mondta az Origonak Molnár Gabriella, a Magyarországi Utazásszervezők és Közvetítők Szövetségének elnöke. A hotelben karácsonyozás – mint jelenség – csak az utóbbi években vált ismertté. Az elnök szerint azonban ez egyelőre sem idehaza, sem a környező országokban nem általános.

Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) főtitkára azt mondta: hallott már olyanról, hogy több generáció is együtt karácsonyozott vidéki hotelekben, és azt is elképzelhetőnek tartja, hogy azok a családok, ahol a szülők már idősebbek, és már kirepültek a gyerekek, így kényeztetik magukat, de ez még messze nem jellemző a magyarokra.

A főtitkár szerint a budapesti és a nagyvárosi hotelekben ezek a napok hozzák az év abszolút mélypontját. Mindez gyorsan feledésbe merül akkor, amikor a szilveszterhez közeledve hirtelen zsúfolásig megtelnek vendégekkel a most pihenő hotelek – tette hozzá.

Az utazási irodákban kicsit másként látják a házon kívüli karácsonyi ünneplést. A szállás.hu ügyvezetője azt mondja: “ha a húsvéti szállásfoglalást 100 százaléknak vesszük, akkor a karácsony 69, a szilveszter pedig 127 százalék” – olvasható a cikkben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik