Pénzügy

Egyre többen ajándékoznak luxuspihenést karácsonyra

Luxus (Luxus)
Luxus (Luxus)

A pihenésre beváltható ajándékutalványok 95 százaléka személyes ajándék, a céges ajándékozási hajlandóság azonban a válság hatására visszaesett.

Kezd divatba jönni a szállodai karácsonyozás, aminek nyilván vannak praktikus okai. Nem kell sütni-főzni, készülődni, vendéget fogadni. Akinek ez lenne egyébként a dolga a családban, az is kikapcsolódhat.

Egyre többen veszik igénybe

Az utóbbi években stabilan növekszik a luxuspihenést ajándékozók száma a karácsonyi időszakban: egyre többen ajándékoznak hétvégi pihenésre beváltható üdülési élményt az ünnepekre. Az ilyen ajándékoknál a kényelmes és gyors internetes vásárlás is egyre népszerűbb: a tavalyi évhez képest idén csaknem megkétszereződött az online rendelések száma.

A pihenésre beváltható ajándékutalványok 95 százaléka személyes ajándék, a céges ajándékozási hajlandóság azonban a válság hatására visszaesett – derül ki az ötcsillagos sárvári Spirit Hotel statisztikáiból.

Így szeretjük a karácsonyt

A jellemzően 1-3 éjszakára szóló ajándékutalványokat magánszemélyek vásárolják személyes ajándékként a családtagoknak, barátoknak, ismerősöknek. A legtöbb online utalványt a sárvári szállodában egyelőre az osztrák és a szlovák vendégek vásárolják, de a hazai vendégek körében is egyre népszerűbb az internetes vásárlás.

Ami még biztató: a szálloda szerint sokszor az utalvánnyal érkezők válnak a leghűségesebb visszatérő vendégeikké, bizonyítva ezzel, hogy ők sem választhattak volna jobb ajándékot maguknak.

Hosszasan élvezkedünk idén szilveszterkor

A Szallas.hu adatai szerint egyébként a karácsonyi és szilveszteri időszakra már október elején megindult a foglalás, a két ünnep között pedig már szinte lehetetlen lesz programokat is kínáló szálláshelyet találni szilveszterre.

„2014-ben az újév napja a munkahét közepére, szerdára esik. Az eddigi adatok alapján viszonylag sokan döntöttek úgy, hogy elnyújtják a pihenőt, a szilveszteri foglalások közel harmada ugyanis a január 2-ai és 3-ai időpontot is magába foglalja” – árulta le Varga Zoltán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik