Pénzügy

Az MNB figyeli az ingyenes készpénzfelvételt

mnb (mnb)
mnb (mnb)

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) célvizsgálatok keretében ellenőrzi, hogy a pénzügyi rezsicsökkentés miatt a bankok nem emelnek-e egyoldalúan díjaikon, jutalékaikon.

Az ellenőrzött bankok között szerepel a Sopron Bank Zrt. és az MKB Bank Zrt. is, amelyek a napokban tették közzé új díjaikat. A havi kétszeri készpénzfelvétel ingyenességét biztosító törvény egyértelmű a tekintetben, hogy ennek biztosítása miatt a bankok nem módosíthatják a fogyasztóra nézve kedvezőtlenül a szerződésben meghatározott díjakat, költségeket – hangsúlyozza a jegybank közleménye.

Az MNB rendelkezik ezen szabály betartatásához szükséges felügyelési eszközökkel. Ha a vizsgálatok során jogsértést tapasztal, a fogyasztók védelme érdekében valamennyi szankcionálási eszközét alkalmazni fogja a jogsértő piaci szereplővel szemben. Az MNB felhívta a figyelmet: a jegybank felügyeleti honlapján a fogyasztók valamennyi hazai hitelintézet folyószámla-kondícióit összehasonlító kalkulátort érhetnek el, amelynek révén kiszámíthatók az egyes szolgáltatóknál a folyószámlák tényleges havi költségei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik