Pénzügy
Penztargep(960x640)(1).jpg (pénztárgép, )

Nyolcvanezer kisvállalkozót büntethetnek meg

Bihari Dániel
Bihari Dániel

tud újságíró. 2013. 11. 25. 15:59

Az LMP szerint több mint nyolcvanezer olyan kiskereskedőt és kisvállalkozót büntethet meg a NAV a pénztárgépek cseréje miatt, akik semmi mást nem csináltak, csak megpróbálták betartani az állandóan változó szabályokat.

Korábban a témában:

Hétfő az utolsó nap, amikor le lehet adni a megrendeléseket az adóhatósághoz bekötött pénztárgépekre, keddtől pedig büntethetik azokat a vállalkozásokat, amelyek ezt nem tették meg. Nem lehet tudni, hogy mi lesz azokkal, akik korábban megrendelték a pénztárgépüket, de az általuk választott típusra végül nem adták ki a forgalombahozatali engedélyt – hangsúlyozta az LMP-s Vágó Gábor.

A kilátásba helyezett büntetés akár tönkre is teheti ezeket a vállalkozásokat – jelentette ki. A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) hétfőn a honlapján hozta nyilvánosságra, hogy megkezdhető az Alt Cash Kft. és a Japán Cash Company Kft. egy-egy pénztárgépének forgalomba hozatala, a gépek megfelelnek az előírt követelményeknek. Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) arra hívta fel a figyelmet, hogy csak a már engedélyezett típusokra leadott megrendelések minősülnek érvényesnek.

Emlékeztetett rá, hogy rendkívüli érdeklődés kísérte az NR-300 típusú pénztárgép forgalmazásának engedélyezését, miután az Alt Cash 80 ezer megrendelést kapott a pénztárgépcserére kötelezettektől az elmúlt hónapokban, és a forgalmazó egy másik géptípusa nem kapott forgalombahozatali engedélyt. A kereskedelmi szövetség azt javasolja az Alt Cash Kft.-nek korábban rendelést adó vállalkozásoknak, hogy haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot a forgalmazóval és annak viszonteladóival, és az új jogszabályoknak megfelelően járjanak el.

Az OKSZ külön is felhívta a figyelmet arra, hogy a korábban elutasított NR-270 típusú pénztárgépre leadott megrendelések jelenleg nem érvényesek, ezért az engedélyezett másik típusra, az NR-300-ra új megrendelést kell leadni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Kommentek

NEW YORK, NY - DECEMBER 09: People carry signs addressing the issue of sexual harassment at a #MeToo rally outside of Trump International Hotel on December 9, 2017 in New York City.   Stephanie Keith/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.