Pénzügy

Ötvenmilliárdot keres a kormány

Forint (forint)
Forint (forint)

Összesen 50 milliárd forint támogatást kell visszaszereznie az államnak attól a 700-750 cégtől, amelyek a harmadik felszólításra sem küldték vissza az átláthatósági nyilatkozatot.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) honlapjára felkerült minden olyan cég és egyéb szervezet, amely harmadik felszólításra is elmulasztotta a nyilatkozat kitöltését és visszaküldését – közölte a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikáért felelős helyettes államtitkára.

Csepreghy Nándor szerint 800 projekttel kapcsolatban mintegy 700-750 cég és civil szervezet szerepel a listán. A mulasztások esetében az NFÜ kivétel nélkül megkezdi az úgynevezett elállási folyamatot, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a vállalt tájékoztatási kötelezettségüknek eleget nem tevők, elvesztik a korábban számukra megítélt támogatást – tette hozzá. A jelenleg érintett cégek által elnyert projektek összértéke 50 milliárd forint.

Ha az érintettek hitelt érdemlően bizonyítani tudják, hogy megküldték a nyilatkozatot, de az valamilyen adminisztrációs hiba miatt nem jutott el az NFÜ-höz, akkor mentesülnek a szankció alól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik