Gazdaság

Élő adásban vágott vissza a Daganatos.hu

tumor (tumor)
tumor (tumor)

A Hír24 szerda esti adásának vendége volt Debreceni Zsuzsa, a Daganatos.hu Alapítvány szóvivője. Elképesztő részletek derültek ki a napok óta hatalmas felháborodást kiváltó, daganatos gyerekeknek szánt elcsalt alapítványi pénzekről. Videó!

Az elmúlt napokban kirobbant botrány nyomán törvényt módosít a kormány az alapítványok működésével kapcsolatban. Eddig a befolyó pénz felét költhették működésre, vagyis magukra. Ez csökken 25 százalékra. Eddig, elvben, bármennyit költhettek marketingre. Ez mostantól 10 százalék lesz.

Vagyis nem fordulhat elő az, amit a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal állít, hogy a Daganatos.hu egy milliárdból kevesebb, mint hetven milliót juttatott el a rákos gyerekekhez. Az persze ettől még kérdés marad, hogy miért kellett erre éveket várni.

A Hír24 szerda esti adásában Bárdos András Debreceni Zsuzsát, a Daganatos.hu Alapítvány szóvivőjét kérdezte a többi közt arról, hogy valójában mennyi pénzt költöttek a beteg gyerekekre, mi történt a kapott felajánlásokkal, és hogy miért nem támogatják a hazai gyermekonkológiai centrumokat. A beszélgetésből – egyebek mellett – kiderült: a befolyt 730 millió forintból 140 millió (!) jutott a beteg gyerekekre.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik