Pénzügy

Ön hogy szereti a pénzt? Szavazzon!

Plasztikkártyán? Borítékban? Vagy mindegy, csak sok legyen?

Míg a gazadság szempontjából egyértelműen jobb, ha a pénz bankszámlák között mozog, hiszen így – szemben a feketegazdaságban használt készpénzzel – tökéletesen követhető a forintok útja, addig az egyén szempontjából már kevésbé nyilvánvaló a helyzet.

A számlán tárolt pénzt nemcsak a bank csapolja különféle, például számlavezetési díj formájában, de még az állam is leszedi belőle a magáét a megnövekedett tranzakciós adó formájában. A bankkártyás fizetésnél ugyan még a legtöbb bank lenyeli a veszteséget és az ügyfél számára továbbra is ingyenesen kínálja a szolgáltatást, de ha például készpénzt veszünk fel a kártyánkról vagy a bankfiókból már díjat kell fizetni.

Mindent lehet

Persze ma már tudjuk, hogy a pénzünkhöz hozzájutni fogyasztói alapjog, így hamarosan havi 150 ezer forint értékig, tehát az átlagfizetés összegéig két tranzakcióból ingyen juthatunk a pénzünkhöz.

A közelmúltban a banki díjakat érintő számos változás bizonyára markánsan átalakítja az egyébként egyre tudatosabb banki szokásokat.

Kíváncsiak vagyunk az Ön véleményére! A Nagy szavazásban, amelyet ide kattintva érhet el, olvasóinkat kérdezzük arról, hogyan szeretnének hozzájutni a pénzükhöz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik