Pénzügy

Kevesen gondolunk rá, mi lesz, ha nem leszünk

Bár félünk attól, mi lesz a családdal, ha kiesik a kenyérkereső, mégis vonakodunk tőle, hogy kockázati életbiztosítást kössünk. Mintha nem szívesen adnánk ki pénzt olyan dologra, aminek a hasznát nem élvezhetjük azonnal.

Komoly kockázattal élünk

A családok felének nincs kockázati életbiztosítása Magyarországon, s ami még aggasztóbb, hogy a rászoruló családoknál ennél is rosszabb a kép – hívja fel a figyelmet az Azénpénzem.hu. Pedig azok a családok, akiknek nincs megtakarításuk, azok sokkal nagyobb bajba kerülhetnek, ha kiesik a kenyérkereső.

S bár félünk a betegségtől és a munkanélküliségtől is, ilyen esetekre sem sokan biztosítjuk be magunkat. Persze, amikor minden forintra szükség van a megélhetéshez, akkor nehéz a jövőre gondolni. Pedig kellene és lehetne is.

Az unisex betett a nőknek

Minél fiatalabb korban kezdjük, annál kevésbé megterhelő

Induljunk ki abból, hogy azt szeretnénk, legalább 10 millió forintot kapjon a családunk, ha velünk történne valami. Kortól függően ekkora összegű kockázati életbiztosításhoz havi 3 ezer forintnyi díjfizetés is elég lehet (harmincasok), de ahogy egy-egy tízessel nő az életkor, a biztosítási díj többszöröződhet.

Vagyis érdemes minél fiatalabb korban megkötni az életbiztosítást, mert a havi fizetendő összeg úgy lehet a legkisebb.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik