Pénzügy

7 tipp, hogyan éljük túl a rosszul sikerült állásinterjút

Végre behívták az állásinterjúra, de ott nem túl fényesen szerepelt? Íme, néhány ötlet arra, hogyan tegye túl magát ezen, és hogyan fordítsa hasznára, ha hibázott.

Az elrontott állásinterjú miatt többnyire magunkat vagy a körülményeket hibáztatjuk, kétségbe esünk. Pedig ez nem segít. Íme, 7 tipp a Profession.hu-n arról, hogyan léphetünk tovább!

  1. Tegyük fel a kérdést magunknak, mi az, amit jól csináltunk. Ha megtaláljuk a pozitívumot, akkor elmúlhat az általános negatív érzésünk. Ez segíthet arra koncentrálni, min javítsunk.
  2. Írjuk le, mit rontottunk el. Ez alapján pedig gondoljuk át, a legközelebbi interjún hogyan válaszolhatjuk meg jobban a kritikus kérdéseket.
  3. Ne hibáztassuk magunkat, inkább fogadjuk el a hibáinkat. S semmiképpen ne hagyjuk abba az álláskeresést.
  4. Küldjünk köszönőlevelet. Ebben elmagyarázhatjuk például azt is, ha félreértettünk egy kérdést, s korrigálhatjuk az arra adott választ. De a hibára csak akkor térjünk ki, ha biztosak vagyunk benne, hogy az interjúztató észrevette.
  5. Ha valami fontosat nem említettünk meg az interjún (például az állás szempontjából fontos munkatapasztalatunkat), azt is írjuk meg. Használjuk ki ezt a lehetőséget az erősségeink kidomborítására is.
  6. Ha rossz passzban voltunk az interjún (például családi esemény miatt), azt is megemlíthetjük a levélben. Lehet, hogy figyelembe veszik.
  7. Soha ne kérjünk elnézést a „szereplésünkért”. Lehet, hogy mi tragédiának éltük meg az interjút, de nem biztos, hogy a munkáltatónak is ez volt a benyomása.

Ha kíváncsi rá, miért mondja a cikkben a szakértő, hogy sosem késő javítani, és mi ennek a módja, esélye, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik