Pénzügy

Top 10: a legszexibb női és férfi szakmák

tűzoltó (tűzoltó)
tűzoltó (tűzoltó)

A titkárnő a legszexibb női, míg a repülőgép-pilóta „a férfi” szakma a másik nem véleménye szerint. A politikusokat viszont egyik nem sem tartja szexinek.

Melyik szakmákat tartja a legszexibbnek a másik nemnél? – ezt a kérdést tette fel olvasóinak a Jobb-Állás karrierblog online kérdőívén. A kitöltők 50 szakmából választhattak. Szexinek számított minden, ami vonzó lehet: fizetés, társadalmi presztízs, a média által sugallt kép, konkrét ismerősök, befolyás, hősiesség, férfiasság, nőiesség, a szakmában dolgozók idomai, kisugárzása…

A kérdőívet 676-an töltötték ki, közel fele-fele arányban nők és férfiak.


Övé az ezüst, a függöny mögött a bajnok
Fotó: Shutterstock

A 10 legszexibb “női” szakma

1. Titkárnő, személyi asszisztens

2. Légi utaskísérő (stewardess)

3. Fitnessedző (személyi edző)

4. Hostess

5. Pincér

6. Betegápoló

7. Óvónő, óvodapedagógus

8. Tanár (általános vagy középiskola)

9. Rendőr

10.Fodrász

…és a legkevésbé szexiek

Jegyellenőr

Politikus

Agrárgazdálkodó

A kérdőívnek volt egy szabad szöveges része is, ahová a listán nem szereplő, de szexinek tartott szakmákat lehetett beírni A női kitöltők közül itt többen az autószerelőt, a filmrendezőt, a kommandóst írták be, míg a férfiak a meteorológus, a stylist, a fogorvos szakmákat.


Ő is ezüst – azbeszt overallban
Fotó: Kummer János

A 10 legszexibb “férfi” szakma

1. Repülőgép-pilóta

2. Tűzoltó

3. Katona

4. Vízilabdázó (élsportoló)

5. Ügyvéd

6. Orvos

7. Kajak-versenyző (élsportoló)

8. Rendőr

9. Bűnügyi nyomozó

10. Zenész

… és a legkevésbé szexiek

Könyvelő

Taxisofőr

Jegyellenőr

Az eredményekből az tűnik ki, hogy a nők a hősiességet, az erőt tartják szexinek és azt, ha a férfinak veszélyekkel is meg kell küzdenie. A férfiak körében pedig a szakmában dolgozó hölgyek kinézete határozta meg a választást” – kommentálta az eredményeket Karácsony Zoltán, a blog szerzője, a felmérés készítője.

Más országokban már korábban végeztek hasonló felméréseket. Ausztráliában a katona lett a legszexibb férfi, míg a nőknél a sportoló/rekreációs szakember. Németországban a hölgyek szerint az orvosok a legvonzóbb férfiak, míg a férfiak a jogász hölgyekre „buknak”. Az Egyesült Királyságban februárban látott napvilágot hasonló felmérés, amely csak nők körében készült. Ott a zenész nyert, a bankár és a tanár előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik