Pénzügy

A casco az árverseny következő áldozata

A kötelező biztosítások mellé kötött casco is harmadával olcsóbb lett az idei kampányban.

Mintegy harmadával zuhant a casco ára a kötelező biztosítási kampányban. A kötelezővel most együtt köthető casco szerződések éves átlagdíja alig 50 ezer forint, szemben a november elseje előtt még 68 ezer forintos tarifával a Netrisk.hu összesítése szerint.

Aki tehát mind a kötelező biztosítások átlagosan 28 százalékos áresését, mind az olcsóbb casco díjakat kihasználja, most a tervezett baleseti adó többszörösét is megtakaríthatja.

Tavaly novemberben a korábbi 90 ezerről 68 ezerre, most – további, mintegy 30 százalékkal – 50 ezerre esett a kötelezővel együtt köthető casco biztosítások átlagdíja a piacvezető Netrisk.hu biztosítási portálon.

A kötelező biztosítások piacán jelentős az átrendeződés, miután az idén legolcsóbb biztosítók közül több tavaly még nem vett részt az árversenyben. A legtöbb új szerződést változatlanul az Uniqa köti, az autósok mintegy negyede ezt a társaságot választja a Netrisk.hu-n, míg a kötelező és a casco együttkötési ajánlatok versenyében jelenleg a K&H áll az első helyen. A K&H Biztosítónál most kötött casco szerződések átlagdíja a 42 000 forintot sem éri el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik