Pénzügy

RapidRandival a csúcsra

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2011. 10. 20. 13:08

A KarrierExpo RapidRandijain tényleg találkozhat az állásbörzén kiállító, valódi állásokat, szakmai gyakorlatot kínáló vállalatok képviselőivel.

A jelenlegi munkaerő-piaci helyzetben, amikor az álláskeresők több száz jelentkezés után juthatnak el esetleg egyetlen személyes interjúig, majdhogynem hihetetlenül hangzik, hogy a RapidRandival rögtön lehetőséget kapnak erre. A Budapesti Corvinus Egyetem újításaként bevezetett RapidRandi tényleges személyes találkozási lehetőséget nyújt az állásbörzén kiállító, valódi állásokat, szakmai gyakorlati lehetőségeket kínáló vállalatok képviselőivel.

10 perc alatt eldőlhet

A RapidRandi a külföldi állásbörzéken már évek óta ismert gyakorlatot, az előre egyeztetett interjúkat (prescheduled interviews) és a mai kor lendületes ismerkedési technikáját (rapid randi, speed dating) ötvözi. A 10 perces interjúk lehetővé teszik, hogy az igazi, tudatos motivált álláskeresők azonnal beléphessenek a kiválasztási folyamatokba és a virtuális találkozás helyett személyesen győzhessék meg a munkaadókat a rátermettségükről.

Így a KarrierExpo korántsem csak a toborzásról, brand építésről, látványos standokról szól, hanem a személyes jelenlét fontosságát hangsúlyozó és konkrét elhelyezkedési lehetőségeket kínáló fórum, ami már-már a külföldön elterjedt, de itthon még kevésbé jellemző kiválasztási állásbörzék műfaja felé közelít.

A tehetségekkel külön foglalkoznak

A RapidRandi program TÁMOP-4.1.1-08/2/KMR-2009-0007 projekt támogatásával a sikeresen interjúzók számára nemcsak a vágyott állás vagy szakmai gyakorlat elnyerésé felé nyílik meg az út, hanem a Budapesti Corvinus Egyetem kiválósági programjába, a Corvinus TalenTeambe is. A Corvinus TalenTeam tehetségbankjának  tagjai pályaorientációs tanácsadáson, szakmai és személyiség tréningeken vehetnek részt ezzel is növelve a munkaerő-piaci értéküket.

A RapidRandi program a 2011. október 26-27-i KarrierExpo keretében, 13 munkaadó részvételével zajlik. A program két napja alatt, 50 órányi Rapid Randit tudunk felajánlani, több mint kétszáz tudatos karriertervezőnek!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.