Pénzügy

Engedélyeznék a fusizást az APEH-nél

Engedélyeznék az APEH-dolgozók számára a másodállás vállalását - vetődött fel a hivatalnál. A felvetés oka, hogy az ott dolgozók alacsony keresettel rendelkező része komoly anyagi nehézségekkel küzd - írja a Magyar Nemzet.

A másodállási tilalom feloldásával lehetővé válna, hogy az adóhivatal munkatársai mellékes kereset után nézzenek. A veszélyesnek tűnő intézkedést a hatóság dolgozóinak drasztikus jövedelemcsökkenése indokolná, amit egyébként jól mutat, hogy egyre több APEH-os kér a hivataltól munkáltatói segélyt és fizetési előleget.

Pattanásig feszült a hangulat az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalban (APEH); egyesek egyenesen forradalmi légkörről beszélnek. A kialakult helyzetet az idézte elő, hogy Oszkó Péter pénzügyminiszter ősszel egy forint jutalmat sem adott a szervezet dolgozóinak, s a jelen állás szerint karácsony előtt sem fog. A negyedéves pluszjuttatások elmaradása viszont drámai állapotokat idézett elő az APEH-ban.

A lap információi szerint a hivatali dolgozók tömegesen kérnek az adóhatóságtól munkáltatói segélyt és fizetési előleget. Némelyek arról számoltak be: a szervezetben van olyan alkalmazott, aki ellen éppen az adóhivatal indított végrehajtást. A szóban forgó személy idén lakást vásárolt, de mivel nem kapott mozgóbérnek nevezett jutalmat, nem tudta kifizetni az illetéket. Mások az otthonukra felvett hitelt nem tudják törleszteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik