Pénzügy

Munkaerő-gazdálkodási felmérés a jobb szolgáltatásért

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat a szolgáltatásait a korábbinál személyre és vállalatra szabottabban, a munkáltatók elvárásainak leginkább megfelelő módon próbálja ki- és átalakítani. Ez az oka annak, hogy egy kérdőívvel szeretnének tájékozódni a vállalkozások elmúlt negyedévi munkaerő-gazdálkodási adatairól és a következő időszakra vonatkozó terveiről.

Ezekre az adatokra kíván az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) támaszkodni a különféle támogatási eszközök tervezése során, a felnőttképzés irányainak meghatározásakor, valamint a munkaerő-közvetítésben. Ugyanakkor azt is szeretnék megtudni, hogy a kirendeltségen dolgozó munkatársaik milyen szolgáltatásokkal segíthetnék a cégek munkáját.

A felmérést 2008 első negyedévében immár kilencedik alkalommal készítik el. Átlagosan közel 10 000 szervezetet keresnek meg országszerte, közülük több mint 8000-8500 vállalattól kapnak választ, ezáltal mintegy átlag 650 000 munkavállaló foglalkoztatásáról szerezhetnek adatokat. Az ÁFSZ felmérésében részt vevő cégek annak lezárulását követően a területileg illetékes munkaügyi kirendeltségen, térítésmentesen átvehetik az elemzést.

Az adatvételhez összeállítottak egy igen egyszerű adatlapot, amelynek kitöltése csupán néhány percet vesz igénybe. Ezt a felmérést negyedévente, közel azonos tartalommal végezik el. Az egy oldalas kérdőív akár online is rögzíthető, a határidő 2008. január 25. Az ÁFSZ a megküldött adatokat az adatvédelmi törvénynek megfelelően kezeli, csak feldolgozási célra használja, más szervezetnek nem adja át.

A felmérést követően 2008. február végétől a régiós, március közepétől pedig az országos eredmények is megtalálhatók lesznek az ÁFSZ honlapján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik