Pénzügy

Szakértői próbavásárlás az eredményes tanácsadás szolgálatában

admin
admin

2007. 11. 28. 16:43

Ha fel kívánjuk mérni, hogy a vállalkozásunk forgalmában kulcsszerepet játszó ügyfélszolgálat, vagy más értékesítési tevékenységet végző kollégák hogyan végzik munkájukat, és ezáltal azonosítani kívánjuk a fejlesztési pontokat, érdemes szakértői próbavásárlást kérnünk egy szakértői csapattól.

A fogyasztói tapasztalatok megismerésének gyakori módszere az álcázott személyes-, illetve telefonos vásárlás. A felkészített tesztvásárló a megbízó és a szakmai tanácsadó korábban közösen egyeztetett szempontrendszere alapján vásárlóként jelentkezik a vizsgált szervezetnél. A próbavásárlás, mely többnyire vásárlási aktussal együtt zajlik le, a szolgáltatást igénybe vevő észleléseinek tiszta, tényszerű visszajelzésével zárul.
Klasszikus vs. szakértői?


A szakértői próbavásárlás ennek kapcsán képes feltárni a cég speciális igényeihez igazodva az ügyfélkezelési és értékesítési tevékenység fejlesztéséhez szükséges beavatkozási pontokat.

Míg a klasszikus próbavásárlás egyfajta rögzített fénykép az aktuális állapotról, a szakértői próbavásárlás ezzel szemben rendszerszemléletű megközelítésével a tények rögzítésén túlmenően rámutat a lehetséges következményekre és fejlesztési, megoldási lehetőségekre. A munkafolyamat minden egyes lépését, így magát a próbavásárlást is, jól képzett szakértői gárda végzi.

Eredményében a statisztikai számadatokon túl megmutatja, hogy az egyes események hogyan kapcsolódnak a cég ügyfélszolgálatában végzett értékesítéshez, szervezeti céljaihoz (kis kép/nagy kép), valamint, hol, mit és hogyan kell korrigálni ahhoz, hogy a cég (értékesítési, ügyfélkezelési) hatékonysága növekedjen.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.