Pénzügy

Az OTP a legvonzóbb munkahely

Az OTP Bank a legvonzóbb munkahely a fiatalok számára, de a KPMG, az Ernst & Young, sőt a kormányzati szervek és a PricewaterhouseCoopers is csábítja őket – derült ki az AIESEC Magyarország és a világgazdaság Karrierklub rovatának elemzéséből.

A legvonzóbb vállalat 2006 (The Most Desired Company – MDC) felmérés közel kétezer utolsó, illetve utolsó előtti éves főiskolás és egyetemista megkérdezésével készült. Érdekes módon a négy legjobb népszerűbb álommunkahelynek bizonyul, mint a technológiai nagyvállalatok. Jellemző, hogy míg 2005-ben a munkahelyi légkör és az előrelépési lehetőségek alapján választották ki a fiatalok, hogy melyik a nekik legszimpatikusabb vállalat, addig tavaly toronymagasan a kezdő fizetés nagysága volt a legnagyobb vonzerő.

Az OTP-nél a legnagyobb előny a vállalat jó hírneve. Ugyanez vonzza a fiatalokat a Nokia, a Deloitte, a Mol-csoport esetében is, sőt az Erste és az MKB Bankhoz is. A jó kezdő fizetés miatt a pályakezdés előtt állók szívesen választanák a Philipset, a KPMG-t, a Raiffeisen Bankot, az IBM-et és a General Electricset. Az előrelépési lehetőség miatt csábító munkahelynek tűnik a Capgemini Magyarország, a PricewaterhouseCoopers, az ExxonMobil és az E-On Hungária. A rugalmas vezetési stílus is vonzó a fiatalok számára, ezért szívesen helyezkednének el a Borsodi Sörgyárnál, a Graphisoftnál, az IKEA-nál és a Microsoftnál is.

A Pénzügyminisztériumot, az APEH-et, az SAP-t, s például az Egist, valamint a Provident Pénzügyi Zrt.-t és a Magánbankár Pénzügyi Tanácsadót a tanulási lehetőség okán tartják megfelelő első munkahelynek a fiatalok. Az innovatív technológiák miatt az Audinál, a Samsungnál is szívesen kezdenék pályájukat a friss diplomások, míg a Tesco főleg a társaság kedvező földrajzi elhelyezkedésével vonzza őket. Az izgalmas feladatok miatt népszerű például a L’Oréal, a Shell és a Masterfoods.

A fiatalok a vállalati gyengeségek alapján is rangsorolták a cégeket. Így például az EDS Magyarországnál hiányolják a fejlődési lehetőséget, a Genpactnál és a Cemexnél a külföldi munkalehetőséget, a Balusztrád cégcsoportnál a megfelelő munkakörülményeket tartják fejlesztendő területnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik